pátek

PLZEŇ 2 (Plzeňský kraj)




























































































14 komentářů:

  1. Odpovědi
    1. Až na ty odporné kašny na náměstí

      Vymazat
    2. Až na ty odporné kašny na náměstí Republiky

      Vymazat
    3. Až na ty odporné kašny na náměstí!!

      Vymazat
    4. Nechci komentovat vzhled kašen, to mi nepřísluší, postavili si je Plzeňáci, tak ať se kvůli nim mezi sebou hádají. Zdravím

      Vymazat
    5. To zařídili radní i proti odmítnutí plzeňanů.

      Vymazat
    6. Václave děkuji srdečně.

      Vymazat
  2. Obdivuji Vaši orientaci.Jsem Plzeňská, ale mám problém poznat některé ulice, zvlášť, když domy, které tam kdysi stály, už nestojí a není se čeho chytit. Máte velký dík. Korbelová

    OdpovědětVymazat
  3. Miluji Plzeň, je krásná a do růžova vyspinkaná. Srovnání je úžasné, mělo by vejít ještě více ve známost.Mnoho lidí se o tato srovnání zajímá. Jsem teď v Sydney, je to krásné město, ale s oblibou se dívám se obden na naši Pzeň. Mají zde vše, zachovávají úzkostně vše starší, a proto jsem ráda, že jsme na tom lépe - máme co opravovat, opravuje se s citem a všichni máme radost. Doháníme i čistotu, ae sluíčka tu je pro optimismus více.
    Jana Flanderová

    OdpovědětVymazat
  4. Je to paráda. Před 5 lety jsem byl historickými fotkami Plzně posedlý nejvíce, mám jich shromážděno přes 2000 a poznám leckterý barák, který tam byl předtím.

    To, že mnohá místa vypadala před 120 lety skoro stejně, je pěkné. Plzeň je samozřejmě rozkvetlá proti době komunismu, kdy byla celou dobu jako týden po bombardování, ale pořád mám takový pocit, že nejlepší byla řekněme toho roku 1905. Nebo snad až 1930?

    Fotky, které ukazují, že za císaře Pána bylo něco více rozkopané než dnes apod., jsou optimistické.

    OdpovědětVymazat
  5. Krásná prace a trochu mravenčí. Jako rodily plzeňák a patriot zajímající se o historii svého města, také srovnávám dříve a nyní. Tvář města se mění a romantická zákoutí mizí... O to cennější jsou dobové snímky...

    OdpovědětVymazat
  6. Zdravím, hledám už dlouho a všude možně dům ve Veleslavínově ulici č.8 hned vedle pivovarského muzea(či vedle Parkánu)
    Budu rád za každou fotku, kterou najdete. Vím, že to asi nebylo příliš atraktivní místo, ale hned vedle je na nás nalepen dům "u matky boží" pokud by pomohlo.
    Děkuji. Máme v tomto domě kavárnu a hledáme vše co by mohlo souviset s tímto domem.
    S pozdravem Zdeně

    OdpovědětVymazat
  7. Plzeň je nádherné město, ty zlaté šílenosti na krásném náměstí a starobylém rázu domů s nádhernými štíty je to značně nevkusné. Pokud to rozhodli představitelé města a líbí se jim to, na rozdíl od občanů Plzně, měli by zaplatit ze svých příjmů, protože občanům Plzně radost jimi neudělali, naopak. Co na to vy, drazí památkáři ?

    OdpovědětVymazat