pátek

PLZEŇ 1 (Plzeňský kraj)

























































































12 komentářů:

  1. Milena Hauerová29. prosince 2015 v 9:46

    Pěkné, jen u dvojice asi č.11 jsem nepoznala, kde to je. Byl tam velký starý dům, teď je tam moderní "palác". Snad by bylo dobré obrázek označit, co to je. Vůbec jsem si neuvědomila, že už nestojí bašta pod františkánským kostelem... M.H.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jde o přední průčelí solnice ze Sedláčkovy ulice. Co je v té nové budově, nevím. Dům s věžičkou je na rohu ulic Solní a Sedláčkova. Já nejsem Plzeňák, potuluju se po republice a porovnávám, baví mě to. Výsledky toulání zveřejňuju na svém blogu http://vencovypindy.blogspot.cz/. Je tam všechno možné, i prosté texty, prostě blog, tak jak jde život. Netušil jsem, že mě srovnávací fotky chytí natolik, že se v nich sám nevyznám. Vytvořil jsem si pro svou potřebu pomocný blog Srovnávací fotky, kde jsem si všechno seřadil abecedně. Neměl být veřejný, leč jsem člověk s chybami a chyby dělám, zvláště u počítače. Než jsem se nadál, tolik lidí tyto moje nové stránky navštívilo, že jsem je nechal, jak jsou. Takže pokud čtenáře nezajímá můj komentář včetně popisu a těch lidí je většina, prohlížejí toto, koho zajímá můj původní blog, kde píšu, spíš pindám, je na adrese:
      Vencovy pindy, pokud Vám jde jen o srovnávací fotky, přehled je zde: http://vencovypindy.blogspot.cz/2012/10/prehled-srovnavacich-fotek.html ,kde je slušný přehled, kudy jsem bloudil.
      Složité? Mám už těch srovnávaček přes 5000 po celé republice, takže něco najít dá určitou práci. Už nechci nic předělávat, je mi 72, bojím se, že bych to dodělával ještě cestou do krematoria, kam by mě vezli na cestu poslední. Děkuju za příspěvek a dobrou noc.

      Vymazat
  2. Velmi dobře a jistě pracně uděláno. Dovolím si upřesnit, na obr. č.11 "moderní palác" je budova pošty, na obr. č.12 dům s věžičkou je roh ulic Sedláčkova-Solní a je tam prodejna knih.
    Přeji další úspěchy v práci i osobním životě.
    PF 2016
    Jana Baumová

    OdpovědětVymazat
  3. V té budově v Sedláčkově ulici není nyní pošta, ale telefonní ústředna. Dříve samozřejmě patřila k poště, ale nyní je to O2, dříve Telekom. Pošta je za rohem v Solní, na rohu se Sady.

    OdpovědětVymazat
  4. pěkné, Plzeň kvete, ale fotografovat nyní jim to moc nejde..dříve byli šikovnější

    OdpovědětVymazat
  5. Plzeň jen kvete, ale současné fotky jsou technicky většinou horší než ty staré...

    OdpovědětVymazat
  6. Dobrý den, pane Víšku. Vaše práce je neskutečná. chtěl bych Vás poprosit o jednu věc. Máme na FB skupinu historických fotek města Plzně, kde se občas najdou skutečné skvosty. Rád bych občas přispěl některými Vašimi srovnávačkami, které jsou opravdu jedinečné. Nechci tak ale činit bez Vašeho souhlasu. Mohu tedy některé z Vašich děl ( rozhodně nemyslím děl ze Škodových závodů ) na této FB stránce zveřejnit? Děkuji Vám za odpověď, ať je jakákoliv. Tom

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den, moje srovnávačky jsou volně přístupné, můžete si kopírovat dle libosti. Jsem nemocný, umístěný v jistém zařízení, takže Vám můžu poskytnout jenom to, co vidíte na mém blogu. Plzeň je velké město, mám velký dluh, takže některé části mi chybí, jak vidím svůj zdravotní stav, těžko se k dalšímu porovnávání dostanu. No, podívám se na Vaše FB stránky, spojení po internetu mám v pořádku. Přeji hodně štěstí ve Vašem konání. Zdraví Václav Víšek

      Vymazat
    2. Dobrý den. Velmi Vám děkuji za velice rychlou a pozitivní reakci. Hrozně moc mě mrzí, že nejste fit a přeji Vám brzké uzdravení. Věřím, že se Vám bude dařit co nejlépe, a že ještě i nějaké fotky zvládnete. Vaše dílo je fantastické a dluh vůči Plzni rozhodně cítit nemusíte. Stránky Historické fotky Plzně mají již přes 9tis členů a rozhodně je navštivte. Pokud byste měl zájem stát se i členem a občas i něčím přispět, budeme všichni určitě moc rádi.
      s přáním štěstí a zdraví Vás zdravím
      Tomáš Květoň

      Vymazat
    3. Dobrý den, pane Víšku. Doufám, že se Vám daří dobře. Chtěl bych Vás moc pozdravit a říci Vám, že Vaše práce má ve FB skupině historických fotek města Plzně veliký ohlas. Pokud jste na tyto stránky zavítal, tak o tom dozajista víte a doufám, že z toho máte radost, které se běžným lidem v této době příliš nedostává. Za tu radost, kterou svým dílem ostatním způsobujete Vám chci moc poděkovat.
      zdravím Vás a přeji hodně zdraví
      Tomáš Květoň

      Vymazat
    4. Říkám, že se mám tak, jak zasloužím. Jsem rád, že existuje internet. Najde se zde mnoho z historie, protože současné dění je pro můj věk mírně zmatkové. Třeba je to jen dojem, chybí mi normální život v ulicích. Staré fotky z Plzně stojí vždy za prohlédnutí, děkuju za tyto stránky, udržujte je, stojí za to. V.V.

      Vymazat