pátek

PODĚBRADY 1 (Středočeský kraj)






















































































5 komentářů:

  1. Jak je to s tím pramenem přímo vedle brány? Funguje ještě?
    Okna v horním patře zámku, která jsou na posledním snímku vidět, to byla za časů koleje Jiřího z Poděbrad (náš bývalý prezidentek tam býval také chovancem) umývárna. Jednoho dne se chlapci rozhodli vystrkovat svá pozadí směrem na náměstí. Viděla to Maťátková, dcera údržbáře zámku a píchla to. Trest byl hrozný: položit na přicho na lavici a 10 ran šlauchem. Exekuci vykonávali oktaváni jako Forman a spol.
    Ještě dnes si vzpomínám na pozdějšího předsedu Českého olympijského výboru, jak z umývárny vylezl a kroutila se mu pusa nadšením. Po padesáti letech jsem mu to připoměl a on, bez komentáře, utekl.

    OdpovědětVymazat
  2. Co je na zdejších komentářích ke schvalování?

    OdpovědětVymazat
  3. Jsem jen uživatel blogu a ne příliš šikovný. Systém jsem nevymyslel, možná, že by se to dalo nějak přenastavit. Mně je v podstatě jedno, co kdo do komentářů napíše, ale často se objevují reklamy, které systém poměrně dobře vyhazuje. No a potom, když se příspěvek vůbec netýká obsahu článku.
    Asi jste i psal předchozí příspěvek, za ten děkuju, tyhle příběhy miluju. Jinak nejsem znalec Poděbrad, mockrát v životě jsem tam nebyl, mě baví chodit i po třeba neznámém městě a porovnávat podle starých fotek dnešek. Proto nevím, co je s pramenem, ale určitě se tam podívám, mám ještě dost fotek na porovnávání. Ale jak tak koukám z okna, teď se mi nechce ani jít pro chleba.

    OdpovědětVymazat
  4. Chci vám poděkovat za tenhle váš koníček. I mě baví porovnávat místa, která znám, s tím, jak vypadala dřív. Díky vám je to teď o něco snazší. A taky nelze přehlédnout vaši pečlivost při zasazování obrázků do formátu, aby porovnání sedělo co nejlíp. To se hned tak nevidí.
    Jinak jako Poděbraďák vám samozřejmě Poděbrady k delší návštěvě vřele doporučuju. Ani po týdnu se tam nebudete nudit. Kromě moře a letiště tam najdete snad všechno, na co si vzpomenete. :-)
    Ještě jednou díky a brzy sem zase zavítám.

    Pavel Keller, Poděbrady

    OdpovědětVymazat
  5. Dobrý den, v Poděbradech je hezky, to je fakt. Dnes jsem se tam zase toulal. Dřív mě bavily spíš kopce, nemůžu pořádně na nohy a ejhle, i v Polabí je hezky.

    OdpovědětVymazat