úterý

TÁBOR 1 (Jihočeský kraj)





















































































24 komentářů:

  1. Děkuji,bylo to hezké připomenutí.Já jsem se o to kdysi pokusil jenom u Tábora a nedotáhl jsem to do použitelné podoby.Díky tomu ale vím co je za tím obrovské práce a vy máte navíc široký záběr různých měst.Jiří V.

    OdpovědětVymazat
  2. Děkuji, pěkná podívaná :)

    OdpovědětVymazat
  3. Děkuji velmi pěkné a poučné.

    OdpovědětVymazat
  4. Pro srovnání chybí rok 1998.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Třeba jsem v roce 1998 v Táboře vůbec nebyl, určitě jsem vůbec netušil, že budu vyrábět jakési srovnávací fotky.

      Vymazat
  5. V mém případě jsou to i vzpomínky na minulost. Ale ještě bych "album" doplnil např. o přeměny: kasárna Tabačka na FÚ a MÚ, domy na dnešní tř. 9.května na OD Dvořák, Komunální služby na Hotel Palcát, domy ČSD na aut. nádraží nebo mlýn u Přibíka na parčík, dnešní restauraci Na brusírně nebo stavbu protipovodňové zdi. Jistě takových proměn je ve městě více. Pepíno.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den, určitě Vám nic nebrání, abyste vzal foťák a porovnal. Mě tahle činnost zajímá, ale musím mít starou fotku a pak si najít bod, který mám na fotce a najdu ho ve skutečnosti, jen tak fláknout nový stav zhruba do starého, to snad není tak těžká práce. Nejsem táborský rodák ani občan, takhle, pokud mi čas a zdraví dovolí, jezdím, poznávám a bavím se. Tyhle moje soubory nikdy nemůžou být dokonalé, však jde jenom o blog a ne o encyklopedii, to nechám historikům vzdělanějším než jsem já. Já jsem jen pošetilý penzista.

      Vymazat
    2. Jen tak dál.je to krásný a záslužný koníček. Sám se k něčemu podobnému chystám léta,ale nemám tu trpělivost. Těším se na další foto a vždy mě to pobaví. Tonda z Tábora.

      Vymazat
    3. Nedovedu si představit jak to můžete tak dokonale dělat. Kolik musí vzít úsilí najít ten stejný BOD, stejné ohnisko objektivu, možná i správnou hodinu. Jediná výtka: proč nezajedete i na Jižní Moravu.

      Vymazat
    4. Chce to trpělivost. Jižní Moravu bych rád, ale jsem Pražák, 76 let a momentálně nemocný... V.V.

      Vymazat
  6. Dobrý den, krásná práce. Ozvěte se někdy na e-mail fiedor.ml(a)centrum.cz. Stejnou práci, tedy srovnávací fotografie jsem v roce 2006 udělal jako DVD prezentaci s prolínáním a chystám 2. díl.

    OdpovědětVymazat
  7. Máte můj obdiv, to muselo dát práci takhle přesně vychytat ty úhly pohledu. Skoro jakoby tam byl roky postavený stativ :)

    OdpovědětVymazat
  8. Proste hezke! V sedesatych letech jsem v Tabore vojakoval, tenkrat byl Tabor casove tak nejak mezi starymi pohlednicemi ci fotografiemi a tvymi fotkami z 21. stoleti.
    Technicka poznamka: Povazuji za podstatne prijemnejsi, kdyz jsou pary fotek "tenkrat/nyni" usporadany vedle sebe a ne nad sebou. Srovnani je potom mnohem snadnejsi a nemusim kvuli kazdemu detail scrollovat nahoru a dolu a nahoru a dolu....

    OdpovědětVymazat
  9. Dodatek: muj prispevek je anonymni, protoze nevim ci je URL!?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den, moje jméno s fotkou, mailovou adresou a krátkým textem o mně je vpravo nahoře. Co se týče orientace srovnávaček, je to věc názoru, ale těžko s tím něco budu dělat, mám zde přes 5000 srovnávacích fotek, až se podruhé narodím, tak se třeba polepším.

      Vymazat
  10. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  11. Srovnávací fotky mám rád. Vaše mají nejblíž k dokonalosti ze všech co jsem dosud viděl. To přeci není jenom o tom z kterého mista. Musíte najít i správný objektiv a další věci. Nechcete mě do učení?

    OdpovědětVymazat
  12. Jediná nedokonalost vašeho blogu je komplikovanost vlkádání komentářů. Jinak můj obdiv.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem tady na blogu hostem Googlu, nemůžu si příliš vymýšlet, abych si založil svoje stránky, to by bylo asi při množství, které sem vkládám, pro mě, 73-letého penzistu finančně neúnosné. Možná, že se to dá nějak lépe nastavit, ale nejsem žádný "ajťák". Mimochodem, tenhle Váš příspěvek jsem našel po 3 měsících ve spamu, kam mi ho vyhodil systém. Jinak vyhazuju z komentářů spoustu reklam, třeba na viagru, neumím si představit, že bych je tam nechával, to by se z komentářů stala hrůzná přehlídka věcí, které nemají žádnou souvislost s uveřejňovanými fotkami. V.V.

      Vymazat
    2. Kloubouk dolu, pane Víšek, je to nádhera, Tábor znám a porovnání mě nepřestává udivovat. Je pravda, že obrázky vedle sebe je zážitek dokonalý. I tak díky.

      Vymazat
  13. Děkuji za pohled do minulosti Tábora. Máte můj obdiv za nápad a trpělivost. Miluji Tábor a okolí a Vaše práce musela zabrat dost času. Děkuji proto za to a za sdílení zde.

    OdpovědětVymazat
  14. v táboře jsem prožila dětství.je to moc hezké si zavzpomínat.děkuji

    OdpovědětVymazat
  15. Obdivuji, obdivuji, obdivuji, je v tom ohromné množství práce. Jako rodačka,která školní roky prožila hrami v uličkách a žila tam až do dospělého věku, jsem se u mnoha fotek "nechytala".Děkuji. "Smlsla" jsem si.

    OdpovědětVymazat